Verschil kortlopende & langlopende reisverzekering

Geplaatst door

Een reisverzekering is altijd handig, vooral als u vaker op reis gaat. U kunt dan kiezen tussen een kortlopende of een langlopende reisverzekering. Wij gaan u vandaag over beide verzekeringen meer informatie geven en waar u ze kunt aansluiten. 

Kortlopende reisverzekering

Bij een kortlopende reisverzekering heb je een begin en eind datum. Je verzekering gaat in op dat moment waarop je reis begint, vanuit je huis uit tot terugkomst bij je huis. Deze verzekering mag u uiterlijk 1 dag voor uw reis ook nog afsluiten.

Langlopende reisverzekering

Bij een langlopende reisverzekering heb je meer voordelen. Je kunt deze aansluiten voor je zelf als individu of voor uw hele gezin. Deze verzekering geldt voor elke uitstapje en reis die je dan maakt. Je komt tevens ook goedkoper uit wanneer je deze aansluit voor je gezin, ook hoef je niet steeds te gaan denken en rekening te houden met de ingangsdatum en eind datum.

Waar kunt u deze verzekeringen aansluiten 

Zowel de korte als de langlopende verzekeringen kunnen aangesloten worden bij een reisbureau, op de website van een reisorganisatie bij het boeken van de reis, via een financieel adviseur of online bij een verzekeraar. De keus ligt helemaal bij u. Wat wel handig is om te weten is dat de reisbureau’s geen vergelijkingen voor u gaan maken voor de beste prijzen, ze werken standaard met 1 verzekeraar.

Wij hopen dat u nu veel meer te weten bent gekomen over deze 2 reisverzekeringen en waar u ze kunt aansluiten. Indien u meer informatie wenst dan kunt u ook contact opnemen met uw verzekeraar of zelf online meer informatie ophalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *